Placinta cu ciuperci este un mic rasfat pe care ti-l poti permite. Ca sa o faci ai nevoie de 150 grame faina, sare, trei linguri cu ulei de masline, un ou, 20 de grame de unt. Pentru umplutura iti trebuie 500 de grame ciuperci, o legatura de ceapa verde, 30 grame seminte de pin (sau de dovleac sau de floarea soarelui), crude, doua linguri cu ulei, piper macinat, trei oua si 75 de grame cascaval. Iti mai trebuie putin unt pentru uns tava si cateva linguri cu ulei pentru calit ciupercile. Placinta cu ciuperci nu-i deloc greu de facut. Din ingrediente rezulta patru portii, ideala fiind o tava rotunda cu diametrul de 30 de centimetri. Pune faina intr-un vas si adauga oul batut ca pentru omleta, apoi se adauga uleiul, untul si un pic de sarea. Se adauga putin cate putin 50 ml de apa calduta si se framanta bine aluatul. Se modeleaza un gogoloi, se unge cu putin ulei, se acopera si se lasa sa stea la temperatura camerei 45 de minute. Pentru umplutura: se curata ciupercile si se toaca mai mare sau mai mic, dupa cum iti place. Se spala ceapa verde, se curata si se taie marunt. Semintele de pin se pun in tigaie cu un pic de ulei de masline si prajesc. Apoi se scot si se pun deoparte. Ceapa se prajeste in ulei pret de cateva minute. Dupa aceasta se adauga ciupercile, care se calesc timp de trei minute. Apoi se adauga semintele de pin si se presara piper si sare. Cand s-au racorit bine se adauga ouale batute ca pentru omleta. Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Tava se unge cu unt. Se intinde bine aluatul, apoi se umple. Deasupra pune cascaval ras. Coace placinta la foc moale pentru 40 de minute. Neaparat se serveste cu sos de usturoi dupa reteta de aici. Pofta buna!