Alege mere rosii, parfumate. Aroma dulce amaruie a merelor combinata cu scortisoara te vor face sa te simti in rai. Dupa parerea mea, tarta cu mere, este dulcele perfect. Ca sa pregatesti tarta cu mere ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 de grame de unt, 8 mere (poti alege mere din doua soiuri), 100 de grame de zahar si inca trei linguri suplimentare, 200 de grame de faina, un ou. Cum se prepara tarta cu mere. Incepe prin a alege o tava rotunda, mai adanca si cu diametru de 18-20 de centimetri. Curata merele si taie-le in felii. Topeste 100 de grame de unt si amesteca-l cu trei linguri de zahar. Prin rasucirea tavii uniformizeaza stratul de unt si zahar (usor racorit), pe fund si pe peretele lateral, apoi aseaza frumos feliile de mar si da tava la cuptor pentru 20 de minute. In acest timp amesteca intr-un vas restul de unt (200 de grame) cu zaharul, pana rezulta o crema. Adauga faina si amesteca bine. Bate oul ca pentru omleta, adauga una-doua linguri cu apa rece si rastoarna totul in aluatul nisipos. Amesteca. Aduna aluatul intr-o minge si lasa-l 10 minute la rece. Cand merele sunt coapte si usor rumenite, intinde o foaie de aluat si aseaz-o peste mere. Intoarce tava in cuptor pentru inca 30 de minute. Rastoarna tarta imediat ce ai scos-o din cuptor, pentru ca zaharul din stratul cu mere sa nu se intareasca. Tarta cu mere este delicioasa rece, impreuna cu o lingura de frisca. Te-ar mai putea interesa tarta cu zmerura sau prajitura cu mure. Ambele retete se pot prepara cu fructe congelate.