Putin unt, branza fina, putina ceapa, niste verdeturi uscate si mirodenii. Asta este tot ce iti trebuie, pentru cartofii cu branza. Cartofii vor fi taiati in doua, iar o portie este indestulatoare cu trei jumatati de cartofi. Daca vrei sa faci din acest fel de mancare, ceva perfect, serveste-l impreuna cu salata verde sau cu salata de rosii cherry. Ingrediente pentru doua portii de cartofi la cuptor cu branza: trei cartofi, o bucata de telemea putin sarata si mai moale, cat un cartof, o nuca de unt, o legatura de ceapa verde (din recolta de toamna), ori o jumatate de ceapa rosie, o lingurita de cimbru uscat, piper. Cum preparam cartofii cu branza: spala cartofii si usuca bine coaja cu un servet. Impacheteaza fiecare cartof in folie de aluminiu si coace cartofii la cuptor, pentru 40 de minute. Scoate cartofii (foloseste o manusa termoizolanta), taie-i in doua si cu o furculita scobeste putin fiecare jumatate. Lasa folia de aluminiu, care tine jumatatile de cartof, pentru ca acestea sa nu se desfaca. Aseaza fiecare jumatate de cartof intr-o tava care merge la cuptor. Amesteca miezul scobit din cartofi cu branza rasa, ceapa tocata marunt, bucatica de unt, cimbru uscat si piper. Omogenizeaza bine si umple cartofii cu acest continut. Intoarce jumatatile de cartofi in cuptorul incins bine pentru zece minute. Serveste imediat cartofii cu branza cu salata verde sau salata de rosii cu busuioc. Delicios! Incearca si cartofii copti cu usturoi