Ingrediente: cartofi usturoi ulei de masline unt parmezan sare, piper dupa gust Am spalat cartofii foarte foarte bine, pentru ca i-am folosit cu tot cu coaja. Cel mai bine e sa fie cartofii noi. cartofii noi, spalati foarte bine se pot consuma cu tot cu coaja dupa ce au fost copti. I-am crestat in felii foarte subtiri. Ca si cum i-as fi taiat felii, dar nu pana la capat. Intre felii, am introdus usturoi, taiat si el la randul lui, rondele subtiri. Am presarat, sare si piper proaspat macinat. Am stropit cu ulei de masline. Bine ar fi fost daca as fi avut si putin rozmarin, dar asta e! I-am pus intr-o tava pe hartie de copt (se poate folosi si folie de aluminiu) si -am dat la cuptor la foc mic, unde am uitat de ei vre-o ora. Trebuie sa ii incercati cu o scobitoare sau cu furculita. Timpul de coacere depinde foarte mult de soiul cartofilor. Daca scobitoarea trece usor prin ei, inseamna ca sunt gata. I-am scos din cuptor. Daca nu tineti post, puteti sa iis erviti cu unt sau parmezan ras deasupra. 100 de grame de cartofi copti cu usturoi contin: 107 calorii, 2,7 g proteine, 0,9 g lipide, 21 g carbohidrati Tips: Intre feliile de cartofi mai puteti adauga si ierburi aromate, de preferinta proaspete, branzeturi sau felii subtiri de sunca. atentie insa la calorii. Pofta buna!