Legumele congelate sunt o foarte buna alegere, pentru ca iti permit sa te abati de la regula si sa savurezi, oricand in cursul anului, trufandale de primavara. Nu in ultimul rand trebuie spus ca legumele congelate sunt de cele mai multe ori mai proaspete decat cele pe care le gasesti in marile magazine si, care nemeritat, se numesc legume proaspete. Pentru supa de mazare ai nevoie de o ceapa mare (daca se poate, doua legaturi de ceapa verde), un cartof potrivit, un catel de usturoi, 900 de grame de mazare boabe, un litru de supa de legume, o legatura de menta proaspata, o lingurita de zahar, o lingura de suc proaspat de lamaie, doua-trei linguri de smantana, sare, piper, ulei. Incepe sa prepari supa de mazare prin a curata ceapa si a o cali in putin ulei. Adauga cartofii taiati in bucatele si usturoiul maruntit, iar dupa ce s-au inabusit putin adauga supa de legume. Lasa totul sa fiarba, pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Pune, in supa, mazarea (separat fierbe, in apa, doua linguri de boabe de mazare pentru garnitura, timp de 15 minute dupa care pune-le intr-un castron cu apa rece), si fierbe totul 10 minute. Adauga menta tocata marunt, zaharul, sucul de lamaie. Lasa supa sa se raceasca apoi, cu un blender verical, transforma supa in crema. Mananca pe saturate supa de mazare, pentru ca o portie nu are decat 120 de calorii.