Supa de mazare

Supa de mazare

Poate fi preparata din mazare proaspata, congelata sau din conserva. In acest ultima caz, recomandarea mea este sa alegi mazarea conservata simplu, in apa cu sare.

Ingrediente: 450 de grame de boabe de mazare, 6-7 de cani de apa sau supa de legume, o ceapa, doi cartofi, 2-3 catei de usturoi, un morcov, o telina mica, patrunjel proaspat, o lingurita de cimbru uscat, o lingurita de boabe de mustar, sare, piper, ulei.

Preparare: toaca ceapa, morcovul si telina si pune-le, pe toate, la calit in putin ulei. Cand s-au inmuiat adauga boabele de mazare si cartofii taiati in bucatele. Acopera si lasa toate legumele impreuna cateva minute. Adauga usturoiul strivit cu lama cutitului. Stinge legumele cu supa de legume sau apa fierbinte. Acopera si lasa sa fiarba, la foc mic pentru 10-15 minute.

Adauga in supa boabele de mustar pisate usor, sare, piper, si ierburile aromate. Lasa totul pe foc pentru inca un minut-doua si da deoparte.

Drege supa cu suc de lamaie proaspat, dupa gust, sau cu un ou batut impreuna cu o lingura de iaurt sau smantana, in caz ca accepti sa consumi oua si lactate.

Supa este foarte buna si fara aceste adausuri. Este la fel de gustoasa si rece si calda.

Ai putea incerca si supa de fasole verde, dar si supa de fasole.