Mancarea te ajuta sa treci peste iarna

Mancarea te ajuta sa treci peste iarna

Iarna fara nas transformat in robinet, stranuturi si febra ? Se poate daca mananci esti la mancare. Nu este o inventie de-a mea, nu m-ar fi dus mintea pana acolo. Noroc ca o arata studiile.  

Nutritionistii au o lista lunga din care mi-au atras atentia supa, somonul si multa, multa apa.

Obiectivul e sa-ti pacalesti organismul ca sa creada ca e in iulie, desi in jur temperaturile coboara spre zero.In concluzie ai nevoie de o dieta de iarna.

Asadar primul si primul lucru care trebuie musai facut este sa iti asiguri necesarul de lapte. Laptele cu continut scazut de grasime iti asigura necesarul de vitamina D.

Frigul de afara nu e prea tentant pentru amatorii de plimbari. Mai mult timp petrecut in casa inseamna mai putin timp petrecut in lumina soarelui. Cum vitamina D este sintetizata in organism doar sub influenta luminii naturale, va rog sa observati problema si implicit nevoia de lapte.

Vantul taios ataca pielea fara mila. Iata de ce, pe langa lotiunea de corp e nevoie si de ajutor din interior, lucru posibil prin introducerea grasimilor sanatoase in dieta. Aveti nevoie de acizi grasi omega 3, pe care ii luati din somon.

Pielea catifelata cu vitamina E se tine. Rontaiti migdale sau seminte de dovleac si sunteti in grafic.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt meteo-sensibila. Zilele mai scurte si soarele ascuns printre nori ma deprima cumplit. Judecat la rece, imi dau seama ca totul e pus pe baza scaderii nivelului de serotonina din corp. Cum imi conving creierul sa produca niste hormon al fericirii?

O sa radeti cand va spun ca starea de bine sta intr-o briosa. Sau un covrig sau orice alta mancare cu carbohidrati, ingurgitata pe la pranz, cand e depresia in floare. Nu depasiti insa limita de 200 de calorii per gustare. Efectul va fi invers celui scontat.

Voi cu ce mancare treceti sau ocoliti bolile de sezon?