Una din premierele acestui Craciun este bradul cu miros de portocala. Un brad hibrid aruncat pe piata ca o noua fita. Noi va propunem o varianta speciala, pe care o poate avea oricine, cu o investitie minima si cu putin efort, ca parte a pregatirilor pentru Craciun – portocale uscate numai bune de agatat in bradul de Craciun. Cum se fac? Foarte simplu. Cumpara cateva portocale mari, cu o coaja groasa. Adauga un grapefruit, doua lamai si vreo trei clementine. Cu un cutit bine ascutit, taie toate fructele in felii, de jumatate de centimetru grosime. Taie capetete fructelor si arunca-le. Pune feliile de fructe pe hartie absorbanta si pe o parte si pe alta. Scoate cu o furculita samburii. Incinge bine cuptorul. Aseaza feliile de citrice in tavi care merg la cuptor si da-le la cuptor. Coace-le, cu usa cuptorului putin deschisa, la foc moale. Dupa 30 de minute scoate tava, intoarce fructele si da-le, din nou, in cuptor. Procesul se repeta de doua-trei ori, pana ce fructele sunt bine uscate. Toata casa ta o sa miroase ca o livada de portocali in floare! Cand sunt gata, pana ajung in brad, pastreaza-le intr-un borcan de sticla Cand sunt gata lasa-le intinse pe hartie curata, la temperatura camerei, inca doua zile, vreme in care trebuie sa le intorci mereu. Feliile care sunt inca umede sau moi mai pot trece, o tura prin cuptor, la foc mic. Dupa ce tot acest proces tehnologic s-a incheiat, vei avea cateva zeci de felii de citrice aromate, numai bune de agatat in brad sau de folosit pentru tot felul de alte decoratiuni de Craciun. Feliile de portocale, lamai, grapefruit si mandarine se agata foarte usor, pe ramurile bradului, cu agrafe pentru hartie. Nu este nevoie sa usuci toate fructele deodata. Daca incepi acum, cand mai sunt patru saptamani pana la Craciun, le poti face in etape, iar in trei-patru zile toate vor fi gata. O varianta mai rapida este sa pudrezi feliile de citrice cu zahar pudra. Se vor usca mai repede, dar aroma dispare mai repede. Daca ai rabdare aduna cateva coji de portocale, frumos taiate si cu grija desfacute, si usuca-le in cuptor, sub forma unei portocale – le poti prinde cu o capsa. Ceea ce rezulte este perfect pentru decoratiuni ca cea de mai jos. Evident, miezul portocalei, il mananci pentru ca este ideal intr-o nutritie sanatoasa. Bete de scortisoara si coaja de portocale Pregatite astfel, pentru bradul de Craciun, feliile de citrice vor imprastia o aroma dulce, cel putin pana la Boboteaza. Din pacate nu se pot pastra si pentru anul viitor, dar operatiunea "portocale pentru brad" se poate repeta. In fond vine Craciunul, asa ca ne putem juca! Afla mai multe despre aromele Craciunului de aici.