Salata de mandarine cu sfecla

Salata de mandarine cu sfecla

Salata de mandarine cu sfecla este deosebit de aspectuasa, dar aceasta este ultima dintre calitatile ei. Este plina de vitamine, este foarte gustoasa si are foarte putine calorii. Mancata alaturi de cateva bucatele de telemea slaba sau impreuna cu branza tofu, reprezinta o masa perfecta in orice dieta.  

Ca sa prepari doua portii mari de salata de mandarine cu sfecla (fiecare avand doar 130 de calorii), ai nevoie de trei-patru mandarine, o radacina mare de sfecla, o ceapa rosie mica, doua linguri de ulei de masline, sucul de la o mandarina, o lingurita de cimbru uscat, o lingura de otet basamic rosu, sare, piper si o lingurita cu miere. 

Pune radacina de sfecla la fiert (este gata in circa 30 de minute). In timpul acesta amesteca sucul de la mandarina cu otetul balsamic, cimbru, piper proaspat macinat, ulei si o lingurita cu miere. Cand sfecla este fiarta, dupe ce se racoreste putin,  curat-o de coaja si tai-o in felii. Aseaza un rand de felii de sfecla, un rand de felii de mandarine. Presara pestisori de ceapa taiati foarte fin. Stropeste totul cu sosul preparat. Acopera salata de mandarine cu sfecla cu o folie de plastic si las-o la rece circa 30 de minute inainte de o savurezi. 

Salata se poate prepara si cu sfecla gata fiarta, din conserva, iar in loc de mandarine se pot folosi, foarte bine si portocale.