Cercetarile realizate in Louisville, SUA, au aratat ca stafidele sunt, de departe, cele mai sanatoase dintre fructele uscate. Daily Mail a tras cu ochiul la concluziile specialistilor si scrie ca stafidele contin o cantitate mare de fibre, care ofera rapid si pentru mai multa vreme senzatia de satietate, fapt care le face extem de utile in cursul dietelor, cu atat mai mult cu cat sunt capabila sa satifaca nevoie de “ceva dulce”. Stafidele s-au dovedit a fi si o excelenta sursa de antioxidanti, care intervin in procesul de dizolvare si eliminare a colesterolului. Nu in ultimul rand stafidele sunt foarte bogate in potasiu. Incluse in dietele celor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arteriala dincolo de valorile normale, stafidele contribuie in foarte mare masura la reglarea si normalizarea activitatii cardiace. Stafidele s-au dovedit foarte eficiente in stimularea sistemului imunitar, mai ales atunci cand este vorba de infectii care afecteaza pielea si sangele. Dar dincolo de acesta, s-a dovedit ca fitonutrientii fenolici continuti de stafide au proprietati antibateriene. Afla si mai multe informatii despre beneficiile pe care le aduc stafidele. Stafidele contin cantitati importante de cupru si fier care le fac foarte utile in combaterea si tratarea anemiilor. Contin vitamine din complexul B, dar si vitamina A. Zilnic poti manca intre 70 si 100 de grame de stafide, la una dintre cele doua gustari. Le poti adauga in cereale dimineata sau in iaurt. Stafidele sunt o sursa foarte buna de zaharuri sanatoase, sunt indicate in perioadele de convalesenta, dupa eforturi sustinute fizice sau intelectuale.