Exact asta imi sugereaza aceasta mancarica. Peste, masline, sos de rosii. Pe toate le poti cumpara in drum spre casa, de la magazinul din colt. Este o mancaria sanatoasa, cu putine grasimi. Ingredientele sunt pentru patru portii, fiecare avand pana in 250 de calorii. Ca sa pregatesti pestele cu masline ai nevoie de 200 de grame de masline, negre, in ulei, o ceapa mare, o cutie de rosii in suc propriu, patru bucati mai groase de file de peste alb, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel proaspat, o lingura de ulei. Incepe prin a incinge cuptorul. Scoate samburii din masline. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie, toaca ceapa marunt si caleste-o cateva minute pana devine sticloasa. Pune sare si piper. Adauga rosiile maruntite si sucul de rosii. Lasa totul sa dea un clocot, la foc mic. Adauga maslinele. Amesteca. Pune bucatile de peste cu pielea in jos, stropeste pestele cu cateva picaturi de ulei si putin suc de lamaie si da vasul in cuptor pentru 15-20 de minute. Serveste fierbinte, dupa ce ai presarat patrunjel proaspat. Poti realiza si o varianta picanta, adaugand un ardei iute impreuna cu ceapa, si dubland cantitatea de piper. Este minunat! Ai mai putea incerca pestele cu mango sau cu rodii.