Roma culinara

Roma culinara

Roma culinara e patria pastelor. Doar aici se inghesuie in meniuri tortellini, spaghetti, farfalle, penne, papardelle si tagliatelle, de nu mai stii ce sa alegi. Ba mai ai si niste orrecchini sau fusilli. Dupa gust, sa fie toate papilele multumite.


Pizza se numara printre mancarurile voastre preferate ? Daca da, mai bine nu o incercati in Roma culinara,  pentru ca nu are acelasi gust.

Obisnuiti cu gustul pizzei de provenienta americana, nu prea putem aprecia gustul pe care o are la ea acasa. Daca nu ma credeti, incercati. Blatul e mult mai subtire si crocant, sosul nu prea exista, compozitia e prea lichida.


Toate drumurile duc la Roma si odata ajuns acolo, toate drumurile duc la trattoria. Roma culinara e bine pusa la punct. Ghidurile turistice si experienta personala ma determina sa va indrum sa evitati restaurantele. Mancarea e la fel de gustoasa in Osteria sau Trattoria, singurul lucru care difera este pretul.


Atentie la meniuri! Multe dintre localuri au coperto inclus. Practic platesti intre 1 si 2 euro pentru faptul ca ti se pune o fata de masa curata si ti se aduce paine. Chiar daca nu o mananci. Norocosii primesc si putin unt, care insoteste painea. Eu am primit grisine. Da, grisine cu paine. Mananca daca poti.


Bacsisul este inclus in nota, asa ca platiti tot si nu mai lasati nimic.


La capitolul mancare buna, nu sariti peste bruschete.  Cu rosii, mozzarella si busuioc proaspat, iti deschid apetitul pentru portia de paste sau lasagna care te asteapta.


Fiecare masa trebuie sa fie insotita de un pahar de Chianti iar dupa isi face loc un Limoncello, lichior italian facut din insoritele lamai.


Cafeaua e la loc de cinste in Italia. Un espresso la orele diminetii e indicat pentru a te tine in priza intreaga zi, mai ales daca iti propui sa vizitezi orasul. Pe la pranz, reincarca-ti bateriile cu un capucino cu guler de lapte. Delicios! As vrea asa cafea si in Romania.


Sigur ca nu am gustat tot ce era de gustat, asa ca as vrea sa aud ce recomandari aveti voi pentru Roma culinara.