Varza de Bruxelles cu alune

Varza de Bruxelles cu alune

 

Varza de Bruxelles este o leguma minunata. Simpatica si foarte gustoasa. Eu cel putin am o adevarat pasiune pentru aceste verze liliputane, cu miros intens si gust putenic. Aceasta reteta este una din zecile feluri in care belgienii pregatesc varza de Bruxelles. Merge simpla, ca o mancare in sine, sau in loc de garnitura alaturi de peste sau pui.  

 

In plus este si o reteta vegetariana de toata lauda. Daca esti vegetarian adauga alaturi de o portie de varza de Bruxelles cu alune o felie de tofu usor rumenita pe gratar. Iti garantez un festin. Ingredientele sunt pentru patru portii, fiecare avand ceva mai putin de 130 de calorii.  

 

  

Ca sa pregatesti salata de varza de Bruxelles cu alune ai nevoie de 250-300 de grame de varza congelata, trei linguri cu alune (sunt bune si cele sarate, dar atunci ai grija cata sare pui), sare, piper, un catel de usturoi, o lingurita cu cimbru uscat, doua-trei linguri de ulei, o lingura de suc de lamaie si doua lingurite de zahar brun. 

  

Incepe prin a incinge bine cuptorul. Pune un deget de apa la fiert intr-o oala. Cand clocoteste pune varza de Bruxelles, acopera si las-o pe foc cateva minute. Arunca apa si lasa verzele sa se scurga bine. In functie de cat sunt de mari, le poti lasa intregi sau le poti taia in doua.   

  

 

Intr-un vas amesteca uleiul, catelul de usturoi tocat marunt sau pisat, piper proaspat macinat si cimbru. Adauga o lingura de suc de lamaie si doua lingurite de zahar brun. Rastoarna sosul peste varza. Adauga alunele. Amesteca in asa fel incat sosul sa unga bine verzele. Aseaza totul intr-un strat cat mai uniform, intr-o tava care merge la cuptor. Coace verzele circa 15-20 minute la foc potrivit. Serveste imediat.  

 

Incearca si varza de Bruxelles cu ceapa caramelizata