Cartofii natur nu sunt altceva decat cartofi fierti, asezonati cu sare si piper, cu putin unt sau ulei si cu verdeata deasupra. Desi este una din cele mai banale garnituri, aceasta mancare este delicioasa si hranitoare. Desigur, cartofii natur pot fi serviti si singuri, ca o gustare, oricand aveti chef de ceva simplu si bun. Pentru un castron mare de cartofi fierti, din care rezulta trei-patru portii decente, ai nevoie de 500 de grame de cartofi, o lingurita de sare pentru fiert, patrunjel proaspat, putin unt sau doua linguri cu ulei de masline, sare si piper pentru asezonat. Cartofii se curata si se spala foarte bine, apoi se taie cubulete cu latura de doi centimetri. Se pun la fiert, in apa cu sare cat sa ii acopere si sa-i depaseasca cu putin. Se fierb aproximativ 15-20 de minute, in functie de soiul cartofilor. Eu prefer sa folosesc, pentru fiert, cartofii albi. Nu trebuie fierti foarte tare, ca sa se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi si buni la gust. Cel mai bine este sa ii verificati cu o furculita. Se strecoara de apa. Se asezoneaza cu sare si piper. Se stropesc cu ulei de masline (sau orice alt fel de ulei va place) sau se adauga niste cubulete de unt. In final, deasupra se presara mult patrunjel tocat foarte marunt. Cartofii natur sunt gata si abia asteapta sa fie mancati. Incearca si cartofi copti cu usturoi. 100 de grame de cartofi natur contin: 85 calorii, 2 g proteine, 0,3 g lipide si 19,3 g carbohidrati. Pofta buna!