Dovlecei cu rosii si branza

Dovlecei cu rosii si branza

Imi este dor de primavara! Si mai ales de primavara din farfurie, iar dovleceii cu rosii si branza sunt o solutie excelenta care imi mai alina dorul. Avantajul este ca dovlecei si rosii gasesti oricand, in orice magazin cu minimum de pretentii. In plus, mancarea se face foarte repede, are putine calorii si este foarte buna la gust.

Pentru patru portii ai nevoie de trei dovlecei marisori, vreo 14 rosii cherry, trei linguri de ulei, o legatura de patrunjel proaspat, o lingura de pasta de tomate, trei catei de usturoi, sare, piper, un ardei iute, doar daca vrei o varianta picanta, doua felii groase de paine, o lingura de pesmet, doua linguri de parmezan ras, coaja de la o lamaie.

Curata dovleceii si taie-i in felii groase. Toaca patrunjelul, usturoiul si ardeiul iute. Punele pe toate intr-un vas incapator. Adauga doua linguri de ulei, pasta de tomate si rosiile cherry intregi. Pune sare, piper si amesteca, folosind o lingura, toate legumele. Unge un vas relativ adanc, care merge la cuptor cu putin ulei si tapeteaza-l cu o lingura de pesmet. Aseaza toate legumele in tava pentru copt. Adauga cateva linguri cu apa, acopera cu o folie de aluminiu si da vasul la cutor (bine incins in prealabil), pentru 15-20 de minute, la foc moale. 


  In acest timp transforma in firmituri miezul celor doua felii de paine. Amesteca-le cu coaja de lamaie si parmezanul ras. Presara deasupra legumelor acest topping. Intoarce legumele in cuptor, la foc iute, pentru inca cinci minute, pana ce legumele fac o crusta frumos rumenita.

Serveste dovleceii cu rosii si branza cu iaurt rece.

Te-ar mai putea interesa si legumele la cuptor in stil provensal