Biscuiti cu lime

Biscuiti cu lime

Pentru acest sfarsit de saptamana am decis sa iau o mica pauza de la dieta. O sa respect cu sfiintenie regulile vietii sanatoase, dar o las mai usor cu restrictiile la capitolul numar de calorii, pentru ca imi este foarte dor sa pregatesc ceva dulce. Asa ca: biscuiti cu lime, la toata lumea. Este o reteta simpla, se face repede si nu ridica niciun fel de probleme de genul „imi iese, sau nu”. Si pentru ca, aveam inainte un week-end intreg, va recomanda cu incredere sa faceti portie dubla.

Biscuitii cu lime sunt deliciosi la cafea, dimineata, si excelenti daca vrei „ceva bun”, dupa masa de pranz sau dupa cina.

Intr-o tava clasica de aragaz, intra circa 40-44 de biscuiti cu lime, iar pentru ai prepara ai nevoie de 100 de grame de unt, 200 de grame de zahar, un ou intreg, un galbenus de ou, doua linguri de coaja rasa de lime, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, doua linguri de zahar pudra pentru ornat.

Unge tava cu un strat foarte subtire de unt si tapeteaz-o cu faina. Poti folosi si hartie pentru copt.

Amesteca untul (lasat o ora la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos. Poti folosi un mixer. Adauga oul intreg, apoi galbenusul. Amesteca pana ce totul este, foarte bine, omogenizat. Adauga coaja de lime si doua-trei linguri de suc de lime, dupa gust.

Amestca faina cu sarea si praful de copt. Pune faina, pregatita astfel, in  crema de unt. Amesteca bine. Rastoarna toata compozitia pe o folie de plastic si formeaza un salam. Infasoara bine aluatul, care este destul de moale, si da-l la rece, pentru cel putin o ora. Il poti lasa si in congelator pentru 20-25 de minute.


Dupa acest interval de timp, scoate aluatul din folia de plastic si taie-l in felii groase de un centimetru. Pune biscutii la copt, in tava pregatita deja. 
Coace-i circa 10-15 minute, in cuptorul bine incins, la foc potrivit. Sunt gata cand sunt usor rumeniti. Lasa biscuitii cu lime sa se raceasca inainte sa-i gusti, ca sa te poti bucura de aroma fina de lime. Pudreaza-i cu o ploaie de zahar pudra.

Biscuitii sunt la fel de buni si daca folosesti lamai in loc de lime. Pune doar o lingura de suc de lamaie in compozitie. Indiferent daca folosesti lime sau lamai spala foarte bine fructele inainte sa le razi coaja.

Si daca nu vrei biscuiti cu lime, incearca prajitura cu iaurt si lamaie.