Prajitura cu iaurt si lamaie

Prajitura cu iaurt si lamaie

Detaliul esential pentru aceasta prajitura este faptul ca poate fi servita alaturi de fructe proaspete si diferite sosuri (ciocolata, vanilie sau fructe), astfel ca nu-si va da nimeni seama ca este vorba despre aceeasi reteta. Merge de minune la cafea, in dimineatile de week-end!

Ingrediente: o lamaie mare, 300 de grame de iaurt, patru oua, 250 de grame de zahar, 300 de grame de faina, esenta de vanilie, un praf de copt, un varf de cutit de sare, 100 de mililitri de ulei.

Preparare: rade coaja de la lamaie si stoarce sucul. Separa albusurile de galbenusi. Bate galbenusurile cu zaharul pana rezulta o crema legata, iar zaharul se topeste complet. Adauga uleiul incet si amesteca bine. Incorporeaza iaurtul, coaja de lamaie, praful de copt si faina.

Bate spuma albusurile cu o lingura, doua de suc de lamaie si incorporeaza-le in compozitia de baza. Coace prajitura intr-o tava clasica pentru aragaz (dar poate fi pusa si in tavi de de cozonac), unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, timp de 45-50 de minute.

Se taie in bucatele, dupa inspiratie, cand s-a racit si se decoreaza cu coaja de lamaie. Poti servi prajitura simpla sau cu sosuri de fructe sau ciocolata sau alaturi de fructe proaspete.

Este un dulce delicios si foarte aromat.

Te-ar mai putea interesa crema de iaurt cu nuca de cocos sau tarta cu lamaie.

Un week-end dulce!