Sote de ciuperci

Sote de ciuperci

Pentru amatorii de ciuperci un sote de ciuperci este superlativul. Gustul si aroma ciupercilor se pastreaza perfect preparate astfel. Secretul gustului bun sta in ierburi si in cantitatea mare de ciuperci. Ideal este sa folosesti cel putin doua soiuri de ciuperci. Soteul de ciuperci este o mancare vegetariana perfecta, este foarte bun drept garnitura la carne si merge de minune cu o lingura de smantana si felii de paine prajite unse cu usturoi. Acesta din ultima varianta este preferata mea. O portie de sote de ciuperci are doar 160 de caloii.

       

Ca sa prepari patru portii de sote de ciuperci ai nevoie de 750 de grame de ciuperci, patru catei de usturoi, trei linguri de ulei, cate o lingurita de rozmarin si de cimbru uscat, o lingura de otet balsamic, patrunjel proaspat, sare si piper.

Taie in bucat mari ciupercile. Pune ulei la incins si caleste-le la foc iute. Nu pune sare, nici piper, ca sa nu lase suc. Amesteca usor in asa fel incat ciupercile sa se rumeneasca usor. Cand prind o culoare frumoasa adauga usturoiul tocat fin, ierburile uscate si stinge cu lingura de otet si doua-trei linguri cu apa.

Pune sare si piper dupa gust si lasa ciupercile la foc iute inca trei-patru minute. Adauga patrujelul tocat si gata! Soteul de ciuperci miroase irezistibil si abia astepat sa fie savurat.