Ultimele analize de sange m-au pus pe ganduri. Colesterolul a trecut peste limita admisa si situatia continua sa se agraveze. Trebuie sa fac ceva rapid si dupa ceva documentari, am facut un top cu alimente care scad colesterolul. Nu apelati din prima la medicamente. Analizele se pot schimba chiar in cateva saptamani, in cazul in care esti disciplinat si mananci ce trebuie. Apeleaza la un medic pentru indrumare si alege un regim de viata sanatos. Printre cele mai eficiente metode de scadere a nivelului colesterolului se numara dieta. Daca ai o alimentatie saraca in grasimi poti sa iti imbunatatesti nivelul colesterolului si sa te bucuri de o stare de sanatate perfecta. Chiar daca pare o corvoada, solutia pe care o aplic nu e deloc complicata. Pe scurt : elimin alimentele bogate in grasimi si in locul lor mananc cereale integrale si legume. Rezultatele sunt uimitoare. Colesterolul scade cat vezi cu ochii. Topul alimentelor care scad colesterolul cuprinde alimente bogate in fibre, acizi grasi Omega 3, lecitina, vitamina E si vitamina C. Sa incepem cu legumele. Colesterolul fuge de fasole, linte si soia. Artileria grea e reprezentatata de cereale : quinoa, grau si cereale integrale sunt in topul alimentelor care scad nivelul de colesterol rau. Acum ca a venit vara nu mai puteti baga pretextul ala cu “nu mananc legume ca n-au gust”. E piata plina de verdeturi asa ca, atacati colesterolul cu o salata mare din ridichi, ceapa, usturoi, varza, spanac, brocoli, telina, ciuperci si castraveti. Atentie insa ce castraveti alegeti cu toata nebunia E.coli de pe capul Uniunii Europene. Si fructele lupta impotriva colesterolului. Ies mandre la apel bananele si citricele. Ariergarda e formata din alune, semninte de in si de dovleac si arahide. Daca va place pestele, drumul spre un colesterol scazut e asigurat. O conserva de sardine se dovedeste a fi ideala, la fel si o friptura de somon sau ton. In mod natural, ne vine sa ne ferim de uleiuri cand avem probleme cu colesterolul, insa ideea este doar sa le alegem pe cele care contin grasimi bune. Uleiul de masline, susan sau migdale contine acizi grasi Omega 9, iar cel de struguri contine acizi grasi Omega 3. Cele doua tipuri de acizi grasi reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, asa ca nu trebuie ocolite, spun specialistii. De mentionat mai este faptul ca una dintre cele mai bune masuri pe care le poti lua pentru a scadea nivelul colesterolului este practicarea exercitiilor cardio. Acestea iti vor intari inima si sistemul circulator pentru a schimba efectele nivelului ridicat de colesterol.