Supa de rosii (de vara)

Supa de rosii (de vara)

Rosiile sunt vedetele verii, iar vara nu este vara, fara o supa de rosii. O supa de rosii este mereu o placere. O supa de rosii aromata, imbogatita cu cimbru, busuioc si oregano nu poate fi decat un rasfat. Am ales o reteta de supa de rosii crema, densa, bogata si vesela. Este ideala la cina, este excelenta rece si este o masa completa si suficienta alaturi de o felie de paine cu usturoi.

   

Ca sa pregatesti supa de rosii ai nevoie de doua linguri de ulei de masline, o nuca de unt, o ceapa potrivita, doi-trei catei de usturoi, cate o lingurita de oragano, cimbru si busuioc uscat, doua linguri de pasta de tomate (de foarte buna calitate), un morcov, sase rosii coapte, o lingura-doua de smantana degresata, o lingurita de zahar, sare, piper si cateva frunze de busuioc proaspat.

 

Toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata si rade morcovul. Toaca rosiile in bucatele. Pune uleiul la incins. Adauga nuca de unt si caleste in acest amestec ceapa si usturoiul. Pune toate ierburile uscate, sarea, lingurita de zahar si piper. Adauga morcovul ras si dupa ce totul sta pe foc inca cinci minute, adauga pasta de tomate. Rastoarna legumele calite intr-o oala in care deja clocoteste un litru de apa. Cand supa reincepe sa fiarba adauga rosiile. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute.

Foloseste un blender vertical si transforma totul in crema. Dupa ce s-a racorit putin adauga smantana si amesteca. Daca supa este prea groasa pentru gustul tau adauga cateva linguri cu lapte indoit cu apa. Serveste supa cu un mot de iaurt si busuioc proaspat. Un castron are circa 80-100 de calorii.

Supa de rosii este atat de buna incat iti recomandam, de la bun inceput sa folosesti cantitati duble. Un catron de supa de rosii nu este suficient.