Plecand de la aceasta reteta se pot face diverse modificari, adaugand alte ingrediente, cum ar fi smantana, marar, etc. pentru a obtine alte gusturi si alte consistente. De asemena in loc de taitei, se pot face galuste de gris sau de faina, sau se poate servi cu crutoane sau cu orez. Ingrediente: 500 ml bulion (sau suc de rosii concentrat sau rosii proaspete puse in blender si pasate), 1 l apa sare, piper boabe o ceapa de marime medie jumatete de ardei gras frunze de patrunjel si leustean Intr-o oala se pune bulionul si un litru de apa. Eu fac in felul urmator, ca sa fie mai simplu: golesc sticla de bulion in oala, apoi o umplu de doua ori cu apa. In felul acesta nu conteaza cantitatea de bulion si proportiile vor fi mereu aceleasi. O ceapa se curata de coaja, se spala bine si se pune intrega in supa. Se mai pune si jumatate de ardei gras, fara samburi. Se adauga boabe de piper si se lasa sa fiarba. Sarea se pune dupa gust, dar aveti grija ca bulionul s-ar putea sa fie suficient de sarat. Se lasa sa fiarba vre-o 15 minute, apoi se adauga frunzele de patrunjel si leustean si se inchide focul. Se mai lasa sub capac vre-o 10 minute ca sa se patrunda aromele. 100 de g de supa de rosii are: 21 calorii, 0,8 g proteine, 0,2 g lipide si 0,5 g carbohidrati Tips: Daca doriti sa fierbeti in supa, taitei, sau galuste, faceti-o inainte de a pune verdeturile. Daca fierbeti frunzele de patrunjel veti obtine o supa de rosii cu un gust putin amar. De asemena, nu puneti mai mult de 3-4 frunzulite (nu crengute) de leustean la cantitatea de mai sus, pentru ca are o aroma foarte puternica. Pentru o savoare putin diferita, se pot adauga alaturi de patrunjel si leustean, si cateva frunze de busuioc proaspat. Pofta buna!