Legume congelate

|Otilia Ignat |
Legume congelate

Sunt nenumarate situatiile in care este obligatoriu sa apelezi la conserve. Principiile vietii sanatoase sunt cu adevarat respectate de fructele si legumele congelate. Iata o lectie, mai mult decat utila, despre conserve si sfaturi care sa te ajute sa le alegi pe cele sanatoase.

Cele mai bune, de departe, sunt fructele si legumele congelate. Tehnologia folosita, care are ca scop avantaje comerciale, face ca fructele si legumele sa fie congelate la maxim o ora-doua din momentul in care au fost culese. In felul acesta au cea mai mare greutate. Avantajul comerciantului si beneficiul consumatorului.

In plus temperatura la care sunt conservate fructele si legumele congelate este extrem de scazuta, ceea ce face ca procesul de congelare sa fie foarte rapid, fara a permite celulelor sa se sparga. Toate acestea fac din fructele si legumele congelate cele mai sanatoase si bune alegeri.

Evita conservele in sosuri care contin sare sau zahar si conservanti. Procesul de conservarea elimina toate proprietatile nutritive ale fructelor si legumelor. Ceea ce ramana este o masa amorfa, fara vitamine cu ceva urme de minerale si cu foarte mult sodiu (pentru cele sarate) si inutile calorii (pentru cele cu zahar).

Cumpara alimentele din borcane. Sticla este mereu o optiune mai buna decat conservelede tabla cand vine vorba de sanatatea ta.

De asemenea, evita si plasticul pe cat de mult posibil. Mai ales daca este vorba de mancare pentru copii. In cazul in care nu ai de ales, opteaza pentru alimentele cu etichete de reciclare.

Alege conservele in apa simpla sau cele vidate.

In ceea ce priveste legumele congelate acestea se pun direct in apa fiarta sau in ulei incins fara a mai trece prin procesul de decongelare, te sfatuieste care2.

Fructele se decongeleaza in frigider, scoase din punga si puse intr-o strecuratoare. In felul acesta rezulta fructe mai proaspete decat cele din supremarket.

Fructele si legumele congelate sunt ideale in sezonul rece, dar deosebit de practice in orice anotimp si de cele mai multe ori au o calitate superioara fata de cele proaspete.

Distribuie articolul pe: