Toata lumea stie care sunt beneficiile micului dejun, dar care este cel mai sanatos mic dejun? In urma unor teste, evaluari si studii s-a stabilit ca, de departe, ouale, sub orice forma, ofera cei mai multi nutrienti, minerale si antioxidanti, plus o senzatie de satietate confortabila si de durata. Iata de ce este bine sa mananci oua la micul dejun! Ouale sunt cel mai sanatos mic dejun. La aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce a fost dovedit faptul ca ouale contin doua tipuri de aminoacizi, printre care si triptofan, aminoacizi cu puternice proprietati antioxidante, proprietati care se pastreaza si dupe tratarea termica a oualelor. Tot ouale contin nutrenti si minerale fundamnetal necesare, minevenite dimineata la micul dejun, dar si o doza perfecta de vitamina D, colina si carotenoide (tot antioxidanti). Oul este o exceptionala sursa de proteine, care aduc un aport caloric redus. Un ou are sase grame de proteine, acesta fiind de altfel motivul pentru care sunt de preferat oricaror alimente la prima ora, cand organismul se pregateste sa ia startul pentru o noua zi. Pentru un util termen de comparatie sa spunem ca in doua galbenusuri de ou sunt de doua ori mai multi antioxidanti decat intr-un mar. La pachet cu toate aceste proprietati, oul are o cantitate demna de luat in seama de calorii negative. Un ou are 90 de calorii, dintre care 30 sunt consumate chiar pentru digestia si asimilara oului. Aceasta il face ideal in dieta, scrie Mens Healt. Toate acestea, si inca multe altele, fac din oua cel mai sanatos mic dejun. Cea mai buna alegere: ouale fierte, moi sau tari. O a doua alegere inteleapta: omleta, coapta in tagai neaderente, cu foarte putin ulei.