Ce poate sa fie mai potrivit pentru o zi fierbinte de miez de vara, daca nu o supa rece, preparata fara foc. Supa de castraveti, caci despre ea vorbim, este supa de vara perfecta. Este imposibil sa nu-ti placa, este imposibil sa nu faci o pasiune pentru ea. Supa de castraveti este o sursa delicioasa de minerale si vitamine. In plus un castron de supa face cat un pahar mare de apa. Pe de alta parte seamana cu supa tarator, dar este altceva. Ca sa pregatesti patru portii de supa de castraveti ai nevoie de 200 de grame de smantana degresata, o legatura mica de busuioc proaspat, o mana buna de frunze de menta proaspata, patru-cinci fire de ceapa verde, doi castraveti de sera sau 500 de grame de castraveti obisnuiti, un ardei iute mic si verde, sare si piper. Pune toate ingredientele in blender. Adauga castravetii (la jumatate dintre ei, daca folosesti castraveti clasici, poti curata coaja). Ardeiului iute este indicat sa-i scoti semintele. Transforma totul in supa cu cateva impulsuri scurte. Supa de castraveti nu trebuie complet lichefiata, acesta fiind o parte din farmecul ei. Potriveste supa de castraveti de sare si piper. Inainte sa o servesti lasa supa la frigider pentru cateva ore. O portie are circa 150 de calorii. Daca vrei o varinata foarte dietetica foloseste lapte in loc de smantana. Serveste supa de castraveti cu felii de castravete deasupra.