Frigarui de pui si caise

Frigarui de pui si caise

Daca am facut tarta de piersici cu carne de ce sa nu facem si frigarui de pui cu caise.

Nu mai repet si nu mai insist asupra deliciului pe care il reprezinta combinatia dintre fructe si carne (mai ales la gratar, si mai ales daca folosesti carne de pui), tot ceea ce mai spun este ca aceasta reteta merita incercata pentru ca este foarte, foarte buna!

Ca sa pregatesti frigarui de pui cu caise, pentru patru persoane ai nevoie de trei jumatati mari de piept de pui, fara oase si fara piele, taiate in cubulete cat o nuca mare, 10-14 caise, patru linguri de otet basamic, trei linguri de ulei, sare si piper.

Prepararea este foarte simpla. Amesteca uleiul cu otetul basamic si pune in acest sos toate bucatele de carne de pui. Adauga sare si piper si amesteca.

Lasa carnea la marinat pentru 15 minute. Desfa caisele in jumatate si scoate samburii. Foloseste tepuse de lemn de brad pentru ca aroma o sa dea un plus de savoare frigaruilor. Tine tepusele in apa jumatate de ora inainte sa le folosesti.

Pune pe betele pregatite, carne si jumatati de caise. Pune frigaruile pe gratar cate trei-patru minute pe fiecare parte. Inainte de a le pune pe gratar stropeste-le cu putin din sosul de marinata si presara sare si piper. Frigaruile de pui cu caise se servesc fierbinti cu orez simplu alaturi. Sunt absolut savuroase!