Fructele si carnea se combina foarte bine impreuna. Secretul este modul de preparare. Daca ai reticente in ceea ce priveste asocierea intre carne si fructe, implicit reteta de tarta de piersici cu carne, vezi reteta de muschi de porc cu piersici care, dupa parerea mea, este cea mai buna dovada. Tarta de piersici cu carne este o reteta de vara pe care te sfatuiesc sa o incerci pentru ca este delicioasa. Poti folosi carne de pui, dar merge foarte bine si cu carne de rata sau de curcan. Ca sa faci tarta de piersici cu carne, pentru patru persoane, ai nevoie de patru-cinci piersici mari, bine coapte, patru rosii, 400 de grame de carne fara os (eu am folosit doua pulpe de pui fara os si fara piele si o bucata de carne de piept de pui, fara piele), doua lingurite cu varf de cimbru uscat sau cateva ramurele de cimbru proaspat, trei linguri cu ulei de masline, o lingura cu miere, sare si piper. Prepararea este o joaca. Ai nevoie de o tava mai adanca, dar nu foarte mare, pe care trebuie sa o ungi cu foarte putin ulei. Incinge cuptorul. Taie piersicile si rosiile in felii groase de circa un centimetru. Taie carnea in fasii de grosimea unui deget. Amesteca lingura de miere cu doua-trei linduri de apa pana ce mierea devine lichida ca un sirop gros. Adauga doua linguri de ulei, sare si piper mult. Adauga si cimbrul si amesteca bine. Aseaza in tava felii de piersica, rosie si bucatele de carne, in pozitie oblica, ca piesele de domino. Stropeste totul cu sosul pregatit si da tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Serveste tarta cu piesici si carne direct din tava in care s-au copt, dupa ce s-au racorit putin. O portie are circa 200 de calorii.