Fulgii de ovaz, un ingredient util

|Otilia Ignat |
Fulgii de ovaz, un ingredient util

Fulgii de ovaz sunt un ingredient util in bucatarie. Merita sa ai fulgi de ovaz la indemana, pentru ca se preteaza perfect in tot felul de retete, fie ca sunt dulci sau sarate. Fulgii de ovaz sunt ideali in dieta Dunkan fiind un aliment recomandata in toate dietele care urmaresc scaderea in greutate.

    

Fulgii de ovaz sunt ideali in preparate sarate sau dulci, fie ca este vorba despre mancaruri, sosuri, dulciuri sau preparate fara foc. Textura, gustul si proprietatile acestora ii recomanda. Fulgii de ovaz sunt o excelenta sursa de fibre, minerale, totul pentru putine calorii.

Fulgii de ovaz sunt capabili sa reduca colesterolul si sa mobilizeze depozitele adipoase. Se stie ca fulgii de ovaz fac parte din lista alimentelor care topesc grasimea abdominala si ca intervin in diminuarea stratului de grasime de pe coapse si fese, adica exact acele zone care dau cele mai mari batai de cap femeilor. Nu in ultimul rand, fulgii de ovaz sunt unul din alimentele care au un puternic efect anticelulitic. Fibrele fac din fulgii de ovaz un aliment foarte satios, care are capacitatea de a tine sub control nivelul glicemiei din sange.

  

Ce bunatati poti face cu fulgii de ovaz? Clatite si fursecuri. Faina din fulgi de ovaz sau fulgii ca atare pot inlocui perfect faina clasica si iti pot oferi placerea de a manca "ceva bun" fara sa te culpabilizezi pentru aportul exagerat de carbohidrati si calorii, avand avantajul unui supliment benefic de fibre.

  

Chiftelutele de legume, tartele si crusta crochetelor (coapte sau prajite), pot fi facute cu fulgi de ovaz. Adauga in compozitia umpluturii tartelor fulgi de ovaz, in loc de faina. Vor avea acelasi efect ca si faina, dar rezultatul o sa fie superior din punct de vedere al gustului. Adauga in ouale batute, faina de fulgi de ovaz si o lingura de fulgi intregi. Foloseste acest aluat pentru a imbraca legume, amestecuri de legume rase, carne sau peste, pe care ulterior le poti coace sau praji. Fulgii sunt excelenti in salate de cruditati, dar si in sucurile de legume, pentru a te putea bucura de o gustare consistenta, sanatoasa, nutritiva, dar foarte satioasa si cu foarte putine calorii, scrie Cuisine AZ.

  

Daca esti foarte preocupata de silueta ta, fulgii de ovaz pot fi inlocuiti cu taratele din fulgi de ovaz. Valorea calorica a acestora este, practic nesemnificativa, in conditiile unui aport important de fibre. In concluzie, fulgii de ovaz sunt un ingredient util. Mai mult decat util!

Distribuie articolul pe: