Slabeste cu dieta de post

Slabeste cu dieta de post

Spuneam acum cateva zile ca postul este un fel de dieta vegetariana. In plus postul este o cale prin care organismul se curata de toxine si de grasimile in exces, mai ales de cele de origine animala, astfel ca dieta de post este o cale foarte usoara prin care poti scapa de cateva kilograme. Cu alte cuvinte slabeste cu dieta de post.  

Stie toata lumea ca in post alimentele permise sunt exclusiv vegetale. Carnea, lacatele, ouale si grasimile animale sunt trecute pe lista cu alimente interzise. Ceea ce ramane este o sursa excelenta de sanatate si vitalitate, pentru ca toate vegetalele (legume si fructe), sunt foarte bogate in vitamine si minerale. Au, in plus, fibre care te ajuta sa reduci valoarea colesterolului si sa scapi de cateva kilograme, prin mobilizarea depozitelor adipoase. Vegetalele din aceasta lista, fructe si legume au marea calitate de a avea foarte putine calorii, asftel ca nu mai are nicio importanta cata mancare iti pui in farfurie. Mai mult, toate sunt satioase, usor de gasit si foarte usor de preparat. 

Spanacul. Stiai ca ai nevoie de 15 portii mari de spanac pentru a ajunge la 100 de calorii. Cum il mananci? Daca este foarte proaspata sub forma de salata cu felii de portocale si seminte de pin. Daca este fiert sub forma de piure cu ulei de masline, suc de lamaie, usturori si leustean. Merge perfect cu mamaliga rece sau cu paine prajita. Daca vrei un plus de savoare adauga cateva rosii uscate in ulei seminte de pin si de floarea soarelui usor rumenite. Spanacul are vitamina K, fosfor, calciu, potasiu, zinc si seleniu, dar si un hormon care ajuta tesuturile sa se regerereze mai repede.

Kiwi este o binecuvantare. Practic kiwi intra in categoria mult laudata (pe drept), a fructelor de padure. Este insa un fruct urias. Abunda in potasiu, vitamina E, dar si in suficienta vitamina C cat sa-ti ajunga pentru o zi intreaga. In plus, fructul contine si o treime din doza zilnica recomandata de vitamina K.  

Sfecla iti ofera un pachet de 16 vitamine pentru niste calorii pe care le poti numara pe degete. In acelasi timp, primesti de trei ori mai mult decat doza zilnica necesara de vitamina K, jumatate din cea de vitamina A si 16% din vitamina E, despre care studiile arata ca ascute capacitatea de concentrare. O poti manca sub forma de salata. Daca vrei sa transformi salata (din sfecla coapta), intr-o mancare mai consistenta adauga fulgi de cereale integrale sau fulgi de migdale. Cu ulei si otet basamic sau suc de lamaie, poti manca pana te saturi. Si este si foarte gustoasa.

Ardei gras verde si rosu este perfect pentru satisfacut pofta de rontait. Este foarte gustos si poate fi mancat in orice cantitate. Dintr-un ardei verde vei obtine mai multa vitamina C decat ai primi de la o portocala si doar un sfert din caloriile aferente. Contine si vitamina A si fibre.

[next]Telina este o binefacere pentru sanate. Cand ai mancat ultima salata de telina cu mere si morcov, alaturi de felii subtiri de paine integrala prajita si  stropite usor cu ulei de masline? In afara de faptul ca este unul dintre cele mai putin calorice alimente, are si multi nutrienti (vitamina A, K, potasiu, acid folic), fitochimicale care iti relaxeaza muschii, cresc fluxul sanguin si previn depunerile de pe artere.

Broccoli este una din legumele pe care eu le iubesc. Se poate manca fara restrictii si este pur si simplu delicios copt, cu migdale sau nuca pisata, ulei si suc de lamaie. O portie mare abia daca sare de 100 de calorii, oferindu-ti si vitamina K, care ajuta la o buna functionare a ficatului. Are si vitamina A, C, calciu, acid folic, fier si mai multe proteine decat spanacul.

 

Ciupercile sunt un dar pentru care ar trebui sa multumim Creatorului in fiecare zi. O ciuperca mica are in jur de 2 calorii, ceea ce inseamna ca poti manca fara limite. Cele salbatice sunt bogate in antioxidanti si pot fi gatite in vin rosu, pentru a beneficia si de resvestrarolul din acesta, combinatia imbunatatindu-ti sistemul imunitar. Si cele de cultura sunt foarte sanatoase, au minerale si vitamine, dar si proteine de calitate. Merg foarte bine simple calite, coapte sau alaturi de orez. In plus sunt foarte bune, crude in salate.

Dovlecei. Din fericire gasim aceste minunate legume si vara si iarna. Au foarte putine calorii si sunt versatile. Se pot prepara in zeci defeluri, sepot manca cruzi sau se pot adauga in prajituri. Au vitamina C si B6, care iti tin in cea mai buna forma sistemul imunitar si pe cel nervos. Aceste legume contin si proteine.

Varza alba si in special varza rosie este sanatoasa si nu are deloc multe calorii. In plus, ea contine substante care apara celulele de radicalii liberi. Marii mancatori de varza au un risc redus de a face cancer.

Conopida are elemente anti-cancerigene care iti protejeaza organismul in schimbul a foarte putine calorii. Poate fi preparata in cele mai diverse feluri, dar eu iubesc conopida coapta cu nuca. Si poti manca pe saturate, scrie fitbie.msn.com.

Aceasta ar fi lista scurta a limentelor care pot repezenta temelia dietei de post. Se mai poate adauga fasolea uscata si fasolea verde, rosiile, dar si sucul de rosii, ca sa nu mai vorbim despre fructele uscate care iti pot satisface nevoie de dulce, dar si necesarul de proteine.