Mancarurile orientale au o savoare aparte. Trebuie sa recunosc ca preparate la tine in bucatarie nu au gustul si aroma dintr-un restaurant cu specific, indian in cazul de fata, dar cu toate acestea sunt teribil de gustoase. Evident ca diferenta este data de ingredientele si de aromele folosite. Dar mai este vorba si despre tehnicile de preparare, vasele folosite … si alte secrete ale bucatariei indiene. Am facut supa indiana cu naut si legume. Gustul final a fost perfect, aroma cuceritoare, iar ingredientele, toate, din Piata Traian. gram masala – aroma Indiei Ca sa faci supa indiana de naut si legume ai nevoie de doua linguri de ulei de floarea soarelui (sau de susan, ori de seminte de dovleac), o ceapa mare (cea galbena, tare si iute), o bucata de ghimbir proaspat cat o nuca (pentru ghimbir si naut am fost in supermarchet, evident!), trei catei de usturoi, o lingura de pudra de garam masala (am gasit in magazinele de condimente, dar o poti face amestecand parti egale de chimen, scortisoara, seminte de coriandru, cardamom, cuisoare, nucsoara si piper negru, toate macinate), un litru de supa de legume (facuta in casa din legume: ceapa, morcov, telina si pastrarnac sau dintr-un cub de concentrat de supa de legume), doi morcovi mari, 500 de grame de naut (am gasit naut gata fiert, conservat in borcane, cum spuneam in supermarket), 100 de grame de fasole verde (am folosit fasole congelata), sare. Prepararea este o joaca de copil pe langa efortul procurarii ingredientelor. Toaca ceapa marunt si da morcovii prin razatoarea mare sau toaca-i marunt. Da prin razatoarea fina ghimbirul si usturoiul. Pune ulei la incins. Pune impreuna ceapa, ghibirul si usturoiul. Caleste totul la foc iute pentru cateva minute, amestecand. Nu pune sare, pentru ca legumele sa pastreze apa in ele. Pune lingura de garam masala si caleste mai departe pentru alte doua minute. Stinge totul cu supa de legume (fierbinte) si adauga morcovii. Fierbe totul pentru 15 minute, la foc mic, cu capac. Cand este fiert morcovul folosestei un blender verticl si cu un impul scurt omogenizeaza supa. Ideal este ca o parte din legunme sa ramana intregi, iar o alta parte sa se pulverizeze in supa. Adauga nautul si continua sa fierbi pentru alte 10 minute. La final pune fasolea verde si mai fierbe inca doua-trei minute. Potriveste de sare si serveste. Este foarte buna cu lipii si ardei iuti. Pofta buna la supa indiana cu naut si legume.