Supa de sparanghel

Supa de sparanghel

Nu stiu daca pentru tine culorile din farfurie conteaza sau nu, dar mie imi plac teribil mancarurile simple in culori tari. Pentru asta iubesc rosiile in mancare, care coloreaza tare sosurile, de asta iubesc supele galbene – de conopida si cartofi dulci, si pe cele rosii de visine sau … de rosii, dar mai ales pe cele verzi.


 
In seria supelor verzi, cu aroma si gust puternic se numara si supa de sparanghel. Se face usor, este foarte gustoasa si este mai mult decat potrivita pentru cina.

Ingredientele sunt pentru patru portii. Ca sa faci supa de sparanghel ai nevoie de doua linguri de ulei de masline, o ceapa potrivita, 400 de grame de sparanghel, 600 de mililitri de supa de legume (merge si cu apa, dar si cu supa de legume preparata dintr-un concentrat de vegetale), sare si piper, o nuca de unt si patru linguri cu smantana degresata.

Vezi si reteta supei de primavara

Pune uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata marunt pentru cateva minute la foc iute, pana devine sticloasa. Pune sare. Taie in bucati de un centimetru sparanghelul si pune-l peste ceapa. Caleste totul pentru tre-patru minute. Pune supa de legume la foc si cand clocoteste adauga legumele calite cu tot cu sosul lasat. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic pentru 15-20 de minute. Potriveste de sare si piper.

Da deoparte si transforma totul in crema cu un blender vertical. Adauga, daca vrei apa, dar nu mai mult de 150 de mililitri daca vrei supa mai subtire. Pune untul si potriveste de sare si piper. Pune smantana si cateva fire de cimbru uscat. Supa de sparanghel este gata!

Serveste supa de sparanghel calduta, ca sa simti aroma speciala si gustul fin. Supa de sparanghel merde perfect cu pana prajita. O portie de supa de sparanghel are doar 60 de calorii.