Mancati cartofi?

Mancati cartofi?

Mancarea de cartofi a fost felul cel mai servit la masa noastra. Bunica era experta in mancare de cartofi asa ca, pofteam sau nu, meniul nostru avea gust de cartofi.

Cunoscuta sub numele de mancarea saracului, cartoful este de fapt, o sursa excelenta de minerale, nutrienti, vitamine si minerale. Nutritionistii sustin ca broccoli, sfecla, bananele, nucile si avocado sunt depasite in calitati de banalul cartof.

Un cartof cu coaja are de cinci ori mai multe fibre decat o banana si mai multa vitamina C decat un avocado.

 

Pe de alta parte este si mult mai ieftin. Specialistii recomanda consumul de cartofi de doua ori pe zi pentru normalizarea tensiunii arteriale.

          

Cercetatorii considera ca oamenii care renunta sa mai consume cartofi pe motiv ca ar ingrasa, gresesc foarte mult. Un cartof cu coaja are de cinci ori mai multe fibre decat o banana si contine mai multa vitamina C decat un avocado.

Cartofii noi au coaja foarte subtire, de aceea nutritionistii ne sfatuiesc sa-i consumam cu tot cu coaja deoarece aici se afla cele mai mari cantitati de minerale, vitamine si nutrienti atat de necesari organismului in aceasta perioada. Spala-i bine cu un burete aspru si gateste-i cu tot cu coaja.

Afla totul despre cartofii noi

Vei observa ca procesul de gatire al cartofilor noi este mult redus fata de cel al cartofilor vechi. Prepararea cartofilor, fie fierti sau prajiti, nu dureaza mai mult de 15 minute.