Supa picanta de linte

Supa picanta de linte

Saptamana asta ne concentram pe retete simple, cu putine grasimi si perfecte pentru dieta de vara. Supa picanta de linte indeplineste toate aceste conditii.

Ca sa faci supa picanta de linte ai nevoie de doua linguri de ulei, o bucatica mica de ghimbir, o lingurita de seminte de chimen, o lingurita rasa de pudra de chili, o ceapa mare, doi morcovi, 150 de grame de linte (fiarta), un litru de supa de legume (poti sa folosesti un cub de concentrat de supa de legume, dar merge si apa, daca folosesti o ceapa si un morcov in plus, un fir de pastranac si un ardei gras), o lamaie si patrunjel verde.

Pune uleiul la incins si adauga ghimbirul ras, semintele de chimen si pudra de chili. Tine totul pe foc cateva minute, apoi pune sare, piper si legumele (ceapa tocata marunt, ardeiul tocat fin, iar morcovii dati prin razatoarea fina). Tine pe foc totul 15 minute. Stinge legumele cu o parte din apa (sau supa de legume, caz in care, evident scoti din lista cu ingrediente, legumele in plus).

In timpul aceste pune lintea la fiert. Supe iese perfecta indiferent de lintea folosita, dar cea mai buna alegere este lintea rosie. Daca nu este deja fiarta, lintea trebuie inmuiata 24 de ore (peste noapte, in apa rece) si fiarta circa o ora la foc moale.

Cand legumele calite sunt gata rastoarna-le in apa in care fierbe lintea. Lasa totul, impreuna pentru circa 30 de minute, la foc mic. Cand este gata, potriveste de sare si piper (din nou), mai pune un strop de pudra de chili (daca vrei supa mai focoasa), sau da-i culoare cu un strop de boia de ardei dulce. Da supa jos de pe foc, pune zeama de la jumatate de lamaie (merge chiar mai bine cu o lime intreaga), si adauga verdeata.

Supa picanta de linte este buna si rece si calda, cu sau fara paine.