Dieta de vara este o combinatie cu multiple beneficii. Temperaturile in crestere, beneficiile curei helio-marine si posibilitatea de a petrece mai mult timp in aer liber implica (sau cel putin asa ar trebui), o schimbare a stilului alimentar. Efectele dietei de vara sunt mentinerea unei siluete frumoase, chiar scaderea in greutate, si acumularea de minerale si vitamine. Respectata ca stil de viata, dieta de vara este cea mai buna formula care te ajuta sa faci fata caldurilor si sa te menti hidratata. In plus dieta de vara reduce celulita, sustine o bronzare frumoasa si uniforma si asigura un bronz de durata. Vara exista o tendinta generala de a manca mai usor, fara ca aceasta sa mai fie un efort major. Fructele si legumele sunt temelia dietei de vara. Regula spune ca trebuie sa consumam cel putin 500 de grame de legume in fiecare zi, iar vara acest barem este foarte usor de atins. Salatele in orice combinatie, legumele fierte la abur sau inabusite sunt baza dietei de vara. Adauga la toate acestea branzeturi degresate si putin sarate, pentru un aport santaos de calciu si alte minerale si cereale care nu trebuie sa lipseasca de la masa de dimineata. O mentiune speciala merita rosiile care sunt temelia dietei de vara. Poti manca oricat de multe, oricand, crude, coapte, fierte. Rosiile iti aduc cel mai puternic antioxidant – licopenul – care lupta impotriva imbatranirii, care cobate problemele cardiovasculare si previne aparitia celulelor canceroase si scade nivelul colesterolului si al glicemiei. Nu in ultimul rand licopenul este un mediator al bronzului frumos. Iar toate astea pentru foarte putine calorii si multa apa naturala. Adauga ardeii de toate culorile si cat mai multi castraveti. Dincolo de gustul placut toate iti aduc vitaminele A si C. O rosie medie, de exemplu, este saraca in carbohidrati, are doar are 30 de calorii, si asigura 40% din vitamina C si 20% din vitamina A necesara pentru o zi intreaga. In ceea ce priveste fructele cel mai sanatos, si pentru tine si pentru binele general al planetei, este sa consumi fructe de sezon, din productiile locale. Incepe cu capsunile, continua cu minunatele caise, cu piersicile, merele de vara, pepenii, strugurii, perele de vara. Nu uita ciresele de vara, visinele si nucile verzi, dar nici prunele si corcodusele. Adauga fructele de padure si ai sa mergi in pas cu vara. Alaturi de fructe si legume dieta de vara contine lactate, iaurt mai ales, si branzeturi proaspete, oua si peste. Nu uita de fructele uleioase – cea mai buna sursa de grasimi sanatoase, omega 3 si minerale. Vara este perioada ideala in care carnea poate fi exclusa fara nici un fel de probleme din alimentatie, toate celelalte alimente aducand un aport suficient de proteine. Renunta complet la fructele uscate, la carnea de porc, la grasimile animale (unt), renunta la dulciurile preparate, si bucura-te de gustul proaspat al fructelor cu miere, bea apa si consuma la masa de pranz supe limpezi de zarzavat sau supe raw din legume. Bazeaza-te pe sucurile proaspete din legume si fructe, uita de bauturile dulci carbogazoase si inlocuieste mereu carnea cu peste sau fructe de mare, te indeamna rediff.com. Vara este o bucurie. Dieta de vara este o bucurie si o sursa de sanatate. O vara frumoasa sa aveti!