Nu te gandi la clasicele vinete coapte. Nu! Vinetele coapte condimentate, dupa acesta reteta sunt ceva special, simplu de facut si foarte gustos. Amestecul de condimente da toata savoarea acestui fel de mancare. Ca sa faci vinetele coapte ai nevoie de doua vinete potrivite, doua linguri de ulei de masline, o ceapa, doi catei de usturoi, 50 de grame de stafide, o lingurita de scortisoara, o lingurita de seminte de chimen, o lingurita de seminte de coriandru, doua maini de miez de nuca tocate in bucatele cat boabele de piper, o legatura de patrunjel, iaurt si suc de lamaie pentru servit. Reteta este una vegetariana 100%, si asa vor fi toate retetele noastre din aceasta saptamana, pentru ca bogatia de legume ne indeamna la dieta fara carne, proaspata, saraca in calorii si bogata in vitamine si minerale. In fond suntem in plina vara, nu? Taie vinetele in fasii sau felii, dupa cum iti place. Pune-le intr-o tava, pe o foaie de copt si stropeste-le cu doua linguri de ulei. Pune sare si piper si da-le la cuptor, la foc iute, pentru 30 de minute. Nu-i nevoie sa le scurgi de zeama, Vinetele sunt in aceasta perioada dulci, iar excesul de suc se va evapora la copt. In timpul acesta toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei incins. Pune usturoiul si caleste mai departe. Adauga scortisoara, semintele de chimen, coriandru si stafidele. Pune si nucile macinate si verderata tocata marunt. Amesteca si potriveste de sare si piper. Lasa totul impreuna pentru cateva minute apoi stinge cu cateva linguri de apa si da deoparte. Vinetele coapte se lasa sa se racoreasca apoi se stropesc cu suc de lamaie. Pune sosul deasupra si putin iaurt. Gata! Serveste vinetele coapte condimentate cu felii de paine prajita. Distribuie articolul pe: