Vinete la gratar

Vinete la gratar








Pentru vinete la gratar ne trebuie:

  • O vanata mare
  • O linguirta de miere
  • O lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite otet balsamic
  • Sare, piper
  • 1 lingurita pasta de chilli sau harissa

 

 Pregatire vinete la gratar

Vinetele ar trebui curatate de piele pentru ca nu are nici un gust dar eu le-am lasat pentru ca astfel evit destramarea feliilor. Le putem indeparta cand le mancam. Taiem asadar vinetele in felii nu mai groase de 2 cm. Le presaram cu multa sare si le punem la scurs pe niste prosoape de hartie pentru vreo 15 minute. Le puteti stropi si cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Intr-un bol, pregatim o marinata din celelalte ingrediente. Incingem gratarul. Luam fiecare felie de vanata si o dam prin sosul pregatit apoi o punem pe gratar. Dam focul la mediu si lasam 3 minute. Intoarcem feliile la 90  grade pentru a forma modelul de grilaj pe vanata. (eu am uitat de pasul acesta, voi puteti sa-l faceti ca arata tare bine) Mai lasam 3 minute.  Cu o pensula de bucatarie ungem partea de sus a vinetelor cu restul de sos. Intoarcem si repetam procedura. Vinetele trebuie sa fie maronii dar nu negre. Atentie, se prajesc destul de repede!


 

 

S-aveti pofta la vinete la gratar!