Ne plac salatele, dar prepararea lor este o arta. Acum, cinstit: cateva frunze verzi (cat de proaspete si aromate ar fi ele), tot frunze ferzi sunt. Secretul salatelor sta in sosul si adausurile puse in ele. Salatele gustoase au cateva secrete pentru ca le poti folosi fara angoase calorice. In primul rand foloseste sosul perfect pentru salata. Si pe langa asta alege care din ideile noastre iti convin. Adauga fructe in salata verde. Capsuni, afine – proaspeta sau inghetate, bucatele de mere, boabe de strugure. Fara sa exagerezi, poti pune si fructe uscate. Prima alegere: afine, caisele si stafide. Salata in dieta Alege mereu o branza de buna calitate. Nu-i nevoie sa folosesti multa. Feta, branza de capra sunt cele mai bune. Branza nobila se poate topi si poate sa fie baza pentru dressing. Mai mult, poti adauga carne la gratar, peste, fiert, creveti sau tofu. Nu de aici vin caloriile goale ci din sosurile gata preparate din maioneza de-a gata sau din alte chimicale. Avocado taiat in felii subtiri, maslinele verzi, nucile schimba in bine, in mod radical gustul salatelor. Si toate acestea se potrivesc perfect in salatele cu frunze verzi. Toate acestea sunt bogate in grasimi sanatoase. Poti adauga in salate cereale integrale. Doar integrale si nu foarte multe. merge perfect si nautul fiert sau boabe de fasole. Acestea completeaza si dau consietenta unei salate din frunze verzi. Adauga in salata verde, varza rosie taiate fin. Se combina foarte bine, nu are calorii, este sanatoasa si arata foarte bine impreuna cu frunzele verzi (fie ca-s de salata verde, fie ca-s de spanac). Combina rucola, macrisul si spanacul cu salata verde clasica, iar gustul final o sa fie mult imbunatatit. Nu uita de plantele aromatice si abuzeaza cu incredere de ele. Cele mai bune alegeri mararul si patrunjelul. Foloseste in sosul pentru salata coaja rasa de lamaie, ghimbir proaspat sau frunze de menta. Ghimbirul, aliat in cura de slabire Incearca sa folosesti uleiuri nobile: de nuca, de samburi de struguri, de seminte de dovleac si oteturile aromate, preparate din ierburi si otet balsamic. Nu uita usturoiul, tarhonul, cimbrul, chimenul si seminte de marar sugereaza webmd.com. Acum hai la salata! Distribuie articolul pe: