Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile umplute la cuptor sunt o mica poveste. O mancare excelenta, rapida, speciala, foarte gustoasa si eleganta, indiferent daca esti sau nu vegetarian. pregatite in felul acesta ciupercile umplute la cuptor pot fi puse pe masa, la o cina in familie sau la o masa cu pretentii. Pentru ca tot suntem in sezon, merg si in meniul pentru nunta. 

Ciupercile aliatul tau in dieta
 
Ca sa faci ciupercile umplute la cuptor ai nevoie de doi catei de usturoi, un ardei iute mic, o legatura de marar, trei linguri de ulei, o lingura de pasta de tomate sau vreo trei rosii uscate in ulei, vreo trei-patru rosii si, temelia retetei 10-12 ciuperci mari (cat de mari se poate), si jumatate de lamaie.

Incinge cuptorul. Curata ciupercile. Pune palariile ciupercilor cu lamelele in sus, intr-o tava neunsa. Pune intr-un blender: cateii de usturoi tocati, mararul, ardeiul iute, bucati, fara seminte, piciorusele ciupercilor, uleiul si pasta de rosii. Adauga o lingura de apa si omogenizeaza bine. Potriveste de sare si piper pasta si umple cu ea palariile ciupercilor.

Uleiul din pasta va trece, in timpul coptului, prin ciuperci, motiv pentru care nu este necesar a ungi tava. Pune deasupra fiecarei ciuperci felii groase de rosie. Da totul la cuptor pentru 15-20 minute, la foc iute. Cand scoti ciupercile din cuptor stropeste-le cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Serveste ciupercile cu felii de mamaliga rece. Combinatia cu mamaliga este savuroasa.

Acum, daca nu ai ciuperci mari poti sa faci totul folosin ciuperci obisnuite. este migalos, dar merita!