Stracciatela este supa traditionala a italienilor. Excelenta calda, numai buna pentru inceputul de toamna. Poti continua supa cu pranzul sicilienilor. Din ingredinete rezulta vreo sase portii de stracciatela. Ai nevoie de 500 de grame carne de pui (pulpe, aripi) sau curcan, o ceapa mare, patru oua, 200 de grame de parmezan ras (obligatoriu parmezan, pentru ca altfel nu mai este Stracciatela). Rasfoieste toata colectia noastra de retete cu paste Pune carnea la fiert impreuna cu ceapa in trei litri de apa. Lasa carnea sa fiarba bine, pana se desface de pe os. Scurge zeama. Carnea o poti folosi pentru o salata cu pui. Arunca ceapa. Zeama de la carne o pui (2,5 litri!) din nou pe foc. Nu pune sare! Bate oualele, foarte bine ca pentru omleta si adauga in oua parmezanul ras prin razatoarea fina. Adauga amestecul de oua si parmezan in supa, cand aceasta clocoteste la foc mic. Amesteca energic cand adaugi ouale, si in cele cateva minute cat mai lasi supa pe foc, cu un telul in forma de para, pentru ca amestecul sa se desfaca in bucatele mici si multe.. Abia acum potriveste de sare. Serveste Stracciatela simpla, calda (dar nu fierbinte), cu un strop de verdeata sau presara un pic de piper proaspat macinat pe deasupra. Este delicioasa! (sursa foto: www.eclecticcook.com)