Pranzul sicilienilor sau cum i-ar spune un sicilian autentic “mozzarella melanzano” este o gustoasa asociere intre branza si legume. Ca sa faci "pranzul sicilienilor" ai nevoie de un kilogram de rosii, trei-patru vinete, 500 de grame de mozzarela, cimbru proaspat, un catel de usturoi, 100-150 de mililitri de supa de pasare, ulei, sare, piper, parmezan. Incepe prin a taia rosiile in bucatele mari si caleste-le in ulei incins. Adauga un catel de usturoi tocat fin si mult cimbru proaspat. Potriveste de sare si piper. Da deoparte. Taie vinetele pe lung, in fasii subtiri, sareaza-le bine si lasa-le sa se scurga, apoi prajeste in ulei incins fiecare fasie de vanata, pentru cateva minute. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pune un strat de vinete, apoi sosul de rosii, apoi felii de mozzarella taite subitire. Alt strat de vinete, rosii si branza. La final trebuie sa fie vinetele. Stropeste minunea cu supa de pui si rade din belsug pe deasupra parmezan, apoi da totul la cuptorul bine incins la foc mare 15-20 de minute. Serveste pranzul sicilienilor impreuna cu salata verde. Este foarte bun si cald si rece.