Aceasta este o supa pe care trebuie sa o incerci in acest weekend. Si sa nu spui ca nu gasesti dovleac pentru ca am vazut cu ochii mei dovleac si in marile magazine (dovleac romanesc) si in piata. Oricum trebuie sa ma crezi ca merita sa faciu supa crema de dovleac. Este extraordinata! O poveste intreaga despre supa de dovleac si o alta reteta gasesti aici. Ca sa faci supa crema de dovleac ai nevoie de o pulpa de pui, cu tot cu os si piele, 750 de grame de dovleac, o bucata de telina, unul-doi morcovi, un cartof, doua cepe, frunze de telina, 50 de grame de unt, un pahar de lapte si trei linguri de smanatana, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara. Incepe prin a curata dovleacul de coaja. Taie-l in bucati potrivit de mari. Ipacheteaza-l in folie de aluminiu, cat mai etans se poate, dupa ce ai pus pe dovleac bucatele de unt. Pune-l intr-o tava si baga-l in cuptorul incins bine, la foc potrivit, circa 45-50 de minute, sa se coaca. Cand s-a inmuiat (il poti incerca cu degetul), scoate-l si lasa-l sa se racoreasca fara sa desfaci pachetul. Pune la foc pulpa de pui, impreuna cu morcovul telina si cartoful, cu apa, intr-o oala cu capac si lasa-le sa fiarba bine. Toaca ceapa marunt si pune-o la calit in putin ulei. Nu trebuie sa se arda si nici sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie putin. Adauga peste ceapa, dovleacul, strivit cu furculita si tot sucul lasat de dovleac la copt. Amesteca. Lasa totul la foc mic pentru cinci minute. In timpul acesta scoate carnea de pui de pe os. Intr-un vas pune legumele fierte, dovleacul calit cu ceapa si carnea de pui. Foloseste un blender sau un mixer si omogenizeaza totul pana rezulte un piure. Subtiaza cu supa, pana ajunge la consistenta care iti place. 10 supe calde pentru primele zile de toamna Pune pe foc si lasa supa sa mai dea un clocot. Adauga laptele si smantana, piperul si nucsoara. Potriveste de sare. Cand este gata pune frunzele de telina tocate marunt si semintele de dovleac sfaramate. Obligatoriu supa se mananca cu paine neagra.