Mancare portocalie

Mancare portocalie

Este perioada in care farfuriile voastre trebuie sa se coloroze in portocaliu. Din doua motive: pentru ca este sezonul legumelor portocalii si pentru ca, legumele portocalii sunt foarte bogate in fibre si vitaminele A si C. Daca dovedesti inteligeta atunci cand le pregatesti in ciuda ideilor preconcepute portocaliul din farfurie (ne referim la mancarea portocalie), nu vor reprezenta nici o angoasa calorica.

Iata detaliile. Mancare portocalie inseamna: cartofi dulci si dovleac. As putea forta putin paleta de culori si as adauga pe lista si perele de toamna, portocalele si catina. Ma abtin si ma opresc la doveac si cartofi dulci.

O portie de 150 de grame de cartofi dulci la cuptor, inseamna circa 180 de calorii. Aceeasi canitate de dovleac copt, simplu cu putin ulei si condimente inseamna putin peste 80 de calorii. Acesta contine, de asemenea, mai putin zahar si mai putini carbohidrati decat cartofi dulci, si este o sursa mai buna de vitamina B6, potasiu, acid folic si calciu.

Dar nici catofii dulciu nu sunt mai prejos, avand cateva beneficii nutritionale exceptionale care il fac sa-si merite locul in farfuria cu mancare portocalie. O portie de cartofi dulci contine aproximativ sapte grame de fibre dietetice (fata de doar doua grame in dovleac), si contine dublul cantitatilor de vitamina A si C.

Un sfat: diferenta o face intotdeauna modul in care iti pregatesti mancarea, acesta fiind modul cel mai simplu in care poti tine sub control caloriile. Daca faci piure de dovleac pe care il indopi cu unt si zahar, nu-ti faci nici un favor! In schimb, daca il coci simplu cu putin ulei si multe condimenta  pe o foaie de copt, o sa ai beneficii nutritionale fara angoase calorice, scrie yahoo.

Mancarea portocalie este ideala in aceasta perioada de toamna. Este sanatoasa, gustoasa si respecta regulile alimentatie sanatoase, unde unul din principii fiind acela care indeamna la a consuma alimente de sezon. 

Placinta de cartofi dulci

Despre portocale, catina si perele de toamna, data viitoare.