Trebuie sa incerci placinta de cartofi dulci! Este o combinatie pe care nu ai voie sa nu o faci, la tine in bucatarie, pentru ca, vorba vedetelor de televiziune nici nu stii ce pierzi! Ca sa faci o placinta de cartofi dulci care sa sature patru guri flamande si pofticioase ai nevoie de vreo trei cartofi dulci mai mari, 100 de grame de unt, doua linguri cu suc de lamaie, o lingurita rasa de pudra de nucsoara, o lingurita rasa de scortisoara, o lingurita rasa de sare, trei oua mari, patru linguri cu zahar (brun daca se poate, daca nu, nu), doua linguri de faina, 300 de mililitri de lapte batut si o foaie de aluat pentru placinta, facut in casa sau gata cumparat. Curata cartofii dulci, taie-i in bucatele si coace-i in cuptorul incins bine, la foc moale pentru 30 de minute. Cand sunt inca foarte fierbinti pune untul, un praf de sare si toate mirodeniile si trasforma totul in piure. Lasa sa se racoreasca bine, timp in care pregateste foaia. Unge o tava cu putin unt si aseaza aluatul in tava de tarta. Cand piureul de cartofi s-a racorit bine adauga lapte batut si sucul de lamaie. Bate spuna ouale intregi impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adauga ouale spuma in piureul de carofi, omogenizeaza bine si rastoarna compozitia in gacoacea de aluat.