Cele mai rele ingrediente naturale

Cele mai rele ingrediente naturale

Vrem sa mancam sanatos, si facem eforturi pentru asta. Si pentru asta alegem mereu alimente care se apropie in cea mai mare masura de natural. Dar, natural nu inseamna neaparat si sanatos, pentru ca in alimente sanatoase se pot ascunde unele dintre cele mai rele ingrediente naturale. Afla ca ingrediente facute din alge marine, preparatele care contin ulei de palmieri si sucul de fructe pot sa fie nesanatoase.

Cea mai buna solutie este excelentul obicei de a citi etichetele si de a te informa cu privire la ingrediente continute de fiecare produs si de a intelege ce inseamna fiecare. Pentru ca nu este suficient sa citesti eticheta, trebuie sa stii cu adevarat ce inseamna fiecare compus adaugat sau existent in fiecare aliment pe care il cumpari. 

Aditivi alimentari care trebuie evitati

Algele marine au un bun renume si intra automat in categoria "natural", fiind unul din ingredientele adaugate in unele produse organice. Putini stiu insa ca pot produce inflamatii, care genereaza boli cronice, bolile inflamatorii intestinale, artrita reumatoida, si ca favorizeaza arteroscleroza. Din categorie face parte caragenanul (un carbohidrat din algele rosii) este un agent de ingrosare, utilizat la deserturi, inghetata si produse lactate, fiind intrebuintat chiar si in industria de cosmetice.

Mai este numit si gelatina vegetala si se gaseste din plin in produsele de cofetarie care folosesc gelatina aceea specifica care se dizolva in apa calda. Il gasiti si in alimentele vegetale preparate din soia si in multe alte alimente care ar trebui sa fie cu adevarat sanatoase.

Alimente pe care nu trebuie sa le cumperi niciodata

Caramelul preparat din zahar este un produs natural, dar tratamentul termic care implica fabricarea lui face ca in acesta sa se adauge compusi de amoniu numit 4-MI, care favorizeaza cancerul. Caramelul este un colorant alimentar natural si pentru ca place se gaseste din plin nu doar in sucuri colorate, ci si in iaurturi si alte preparate aparent sanatoase.

Uleiul de palmier are o aura de celebritate pe care nu o merita. Este utilizat in numele unei alimentatii sanatoase in locul uleiurilor vegetale hidrogenate. Cu toate acestea uleiul de palmier este la fel de rau (sau la fel de bun), pentru inima si vasele tale de sange ca toate celelalte uleiuri partial hidrogenate. In plus sute si sute de hectare de padure tropicala au fost inlocuite de culturile de palmier ceea ce a adus grave tulburari unor intregi ecosisteme, in numele producatorilor de ulei de palmier. Acest tip de ulei este folosit la biscuiti, prajituri, si alte prajituri coapte.

Sucurile concentrate de fructe nu sunt produse naturale, desi de cele mai multe ori sunt comercializate ca fiind produse naturale. Sucurile sunt tratate termic, au zahar adaugat si aduc calorii goale, responsabile de aparitia obezitatii. Cea mai buna solutie este sa le eviti.

Afla mai multe despre ingredientele periculoase

Citeste cu maxima atentie eticheta produselor care se prezinta ca fiind naturale si cu un continut scazut de grasimi. Cei mai multi dintre nutritionisti gasesc in aceste alimente naturale prea mult zahar, de cele mai multe ori adus din siropul de porumb. Folosit excesiv in produsele asa zis naturale, scrie yahoo health.

Sfatul meu: citeste etichetele cu dictionarul in fata sau cautand pe Wikipedia, daca este nevoie sau, cel mai bine, apeleaza mereu la informatiile si sfaturile noastre.