Daca va este pofta sa mancati ceva afumat, puteti sa incercati branza de burduf afumata. Intr-adevar are multe calorii, dar nu trebuie consumata des si nici in cantitati mari. Va propun astazi o reteta cu paste si spanac, in care puteti sa strecurati putin din aceasta bunatate interzisa. Sa fie paste cu spanac si branza afumata. Ca sa faci bunatatea asta ai nevoie de 250 de grame de paste penne, 250 de grame de frunze de spanac proaspat, 50 de grame branza de burduf afumata, o lingura de ulei de masline, doi catei de usturoi, sare si piepr dupa gust si apa. (Vezi si linguinele cu spanac – merita!) Pastele se fierb in apa cu sare, conform intructiunilor de pe ambalaj. Le strecuram si le lasam la o parte. Spanacul se spala foarte bine, frunza cu frunza, si se indeparteaza coditele. Apoi se taie sau se rupe bucati. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline adaugam usturoiul tocat marunt. Il lasam un minut sa se inmoaie, apoi adaugam spanacul. Il lasam si pe el, cat sa se inmoaie si sa piarda din volum, doua-trei minute. Adaugam pastele fierte peste spanac si amestecam usor. Servim pastele imediat, cu branza de burduf afumata desupra. Asezonam cu sare si piper dupa gust. 100 de grame de paste cu spanac si branza afumata contin: 365 calorii, 13 g proteine, 2,5 g lipide, 55 g carbohidrati Pofta buna!