A te uita cu maxima atentie pe eticheta este esential, daca vrei sa ai parte doar de beneficii atunci cand este vorba despre alimentele. Nu te lasa convins de prima impresie. De exemplu, alimentele cu un continut scazut de grasimi, pot fi pline de aditivi sau uleiuri nesanatoase, in timp ce ofertele pentru vegetarieni pot contine prea multa sare sau prea mult zahar.Afla ce este rau in alimentele sanatoase! Carnea de curcan este mult mai buna decat cea de vaca, de exemplu, dar daca alegi carnea tocata de curcan nu faci deloc o alegere buna. De regula aceasta contine piele, iar continutul de grasimi este foarte mare. Carnea tocata de vaca, daca alegi sa cumperi carne gata tocata, este mereu cea mai inteleapta alegere. Cand alegi fileuri de peste, mai ales daca este vorba despre peste oceanic, este mai bine sa cumperi peste congelat, si nu pe cel proaspat. Fileul de peste gata portionat nu-ti da nici un fel de indicatii daca peste este cu adevarat proaspat. In schimb cel congelat cu certitudine este proaspat, pentru ca a fost taiat si transat imediat dupa ce peste a fost prins. Este exact acelasi principiu care face din legumele congelate o alegere mai buna decat legumele "proaspete" din marile magazine. Untul de arahide cu un continut scazut de grasimi, nu mai este unt de arahide. Daca acesta contine mai putin de 60% grasime nu-l cumpara pentru ca grasimile beneficie din untul de arahide au fost inlocuite cu aditivi, zahar si sare sau sirop de porumb. Un truc: unul de arahide adevarat are un strat de ulei lichid deasupra. Este dovada calitatii si a lipsei de adausuri. Regula este valabila si pentru untul din lapte de vaca. Cel cu un continut redus de grasimi este "preparat". Alege mereu variante cu multe grasimi si consuma mai putin. E infinit mai sanatos. O lingurita de unt de arahide pe zi si unt cat o nuca poate manca orice, in fiecare zi. Principiul este putin si gras, nu mult si degresat. Amestecurile de cereale cu nuci, alune si fructe uscate sunt bune doar daca nu contin zahar. Din pacate cele mai multe din aceste amestecuri contin uleiuri si mult zahar adaugat, care compromit calitatea nutritionala a cerealelor, chiar daca sunt integrale. Verifica aportul caloric pe portie sau numarul de calorii din 100 de grame de amestec. Daca depaseste 110-120 de calorii, alege alta firma. Cele mai rele ingrediente naturale Prafurile de legume – de ceapa, usturori sau spanac, au doar o foarte mica proportie de legume naturale. Cele mai ulte sunt prea sarate, sau contin aditivi si arome sintetice. Cel mai bine este sa le eviti. Abordeaza problema in acest mod: praful de usturoi nu este usturori, dupa cum nici praful de oua nu inseamna oua. Singurul care face exceptie este laptele praf. Floricele de porumb sunt sanatoase. Cu o conditie, sa le pregatesti in casa doar cu foarte putin unt (sau unt de arahide) si foarte putina sare. Floricelele de porumb sunt santoase doar daca contin mai putin de 50 de calorii in 100 de grame. Mai mult inseamna prea multe grasimi. Verifica eticheta floricelelor gata preparate si ai sa vezi. Alimente pe care nu trebuie sa le cumperi niciodata Fulgii de ovaz sunt un aliment perfect cu o conditie sa fie integrali si sa contina si tarate de ovaz. De cele mai multe ori tarata de ovaz dispare din fulgii de ovaz din comert, iar valoarea calorica a acestora trece pragul care face diferenta intre sanatos si nesanatos. Daca este prea mult procesat ovazul pierde fibre, iar indicele glicemic creste. Si aici numarul de calorii din 100 de grame este cea mai buna verificare. Niciodata mai mult de 110 calorii in 100 de grame, scrie shine yahoo. In concluzie: ingredientele unui produs trebuie mereu raportate la valoarea calorica. Beneficiile si numarul de calorii, puse in balanta iti dau cel mai bun indicator despre calitatea unui produs.