Ca sa nu avem vorbe: alcoolul baut cu masura este benefic. Toamna si iarna, din cand in cand, un strop de alcool face de doua ori bine: incalzeste si bine dispune. Daca la aceasta adaugi legume sau fructe o sa ai un cocktail plin de antioxidanti si vitamine. Deloc intamplator retetele sunt pentru doua pahare. Asadar, sa facem un cocktail pentru zile perfecte, pentru ca zilele mohorate par sa fie din ce in ce mai multe. Cocktail cu avocado: ai nevoie de jumatate de avocado foarte bine copt, 40 de mililitri de sus de lamaie proaspat stors, doua linguri de sirop de agave (sau miere), 100 de mililitri de Tequila si 50 de mililitri de coniac bun. Blendaruieste bine toate ingredientele. Serveste bautura (doua pahare), dupa ce presar putina sare de mare deasupra pe care ai amestecat-o intr-un mojar cu cateva frunze de telina ca sa prinda aroma. Cocktail cu sampanie Cocktail cu morcov si ghimbir: ai nevoie de 100 de mililitri de Hennessy, patru linguri de sirop gros de caise (sau alte fructe galbene sau rosii), 50 de mililitri de suc de morcovi cu tot cu pulpa, doua linguri cu suc de lamaie, ghimbir proaspat, cat o nuca ras. Pune totul in blender si amesteca. Pune in doua pahare si decoreaza cu putina scortisoara si, eventual ghimbir macinat. Cocktail cu morcov si suc de portocala: ai nevoie de 100 de mililitri de suc de portocala proaspat si 50 de mililitri de suc de morcovi (evident, proaspat stors), 100 de mililitri de Irish Whiskey, o jumatate de lingurita de rozmarin uscat si foarte fin macinat. Amesteca bine ingredientele, pune in doua pahare si decoreasa cu un strop de sare, amestecata cu putina scortisoara si un fir de piper negru. daca esti indraznet poti incerca chiar si piper rosu. Cocktailuri racoritoare fara alcool Incercam? Dar nu uita: alcoolul se bea cu moderatie!