Cartofi dulci cu pere sunt o combinatie speciala, care da clasa oricarei mese. Este o ganitura care poate sta pe mesele festive, pe masa de Craciun, dar si pe masa de toata ziua, la fel de bine. Indiferent cand o faci o sa fie un succes. Garantie sta combinatia interesanta de gusturi si culori. Ca sa faci cartofi dulci cu pere ai nevoie de trei cartofi dulci, patru-cinci pere tari, 100 de grame de unt, plus unt pentru uns tava, o lingura de ghimbir proaspat ras, o lingura cu varf de zahar brun, o lingurita de coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare, piper negru proaspat macinat. Spala bine cartofii dulci si fierbe-i cu coaja, in apa pentru 20-25 de minute. Racoreste-i cu apa rece. Unge o tava adanca care merge la cuptor cu un unt. Pune cele 100 de grame de unt la topit, intr-un vas neaderent. Adauga zaharul, ghimbirul si coaja de lamaie. Lasa totul impreuna pana ce vei simti bine aroma mirodeniilor. Da deoparte, pune sare si piper. Curata cartofii de coaja si taie cartofii dulcii in felii. Taie si perele in felii, la fel de groase. Aseaza alternativ o felie de cartof, o felie de para usor inclinat pana ce le pui pe toate. Pune deasupra sosul de unt, cat de uniform se poate. Pere si patru idei de toamna Da totul in cuptor, bine incins inainte si coace pentru 15-20 de minute pana ce devine totul usor auriu. Serveste ganitura de cartofi dulci cu pere calda, simpla sau alaturi de carne ori peste. Merge la fel de bine.