Cartofii se combina foarte bine cu maslinele, si pun evidenta savoarea maslinelor. Cartofii cu masline sunt o reteta vegetariana clasica, simpla si foarte gustoasa. Pentru patru portii ai nevoie de patru cartofi rosii, 100 de grame de masline verzi, 50 de grame de masline negre (fara samburi), o legatura de marar, cateva fire de tarhon, daca ai (proaspat, uscat sau murat), o ceapa rosie, doua linguri cu ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper. Afla totul despre masline Curata cartofii, taie-i in bucati, si fierbe-i in apa cu putina sare. Toaca marunt ceapa si adauga maslinele tocate si ele marunt. Cand cartofii sunt fierti scurge apa si pune-i intr-un vas. Pune sare, piper si ulei, cat sunt inca foarte calzi, pentru ca uleiul sa intre in cartofi. Adauga, dupa ce s-au racorit, ceapa, maslinele si verdeata tocata foarte marunt. Salata trebuie sa stea la temperatura camerei o ora inainte de a fi servita, pentru ca aroma si gustul sa se combine. Inainte sa servesti stropeste salata cu suc proaspat de lamaie.