Un dulce neconventional sau o masa in sine. Pastele cu nuci si ciocolata sunt o mica exagerarea pe care o poti incerca. Daca folosesti ciocolata neagra, ceea ce iti recomand reteta este de post. Daca alegi o cicolata cu lapte, o sa incalci canoanele postului, dar alegerea iti apartine. Exista paste, gata facute, cu ciocolata Poti sa folosesti orice fel de paste, de preferat pennele sau melcisorii. Evident alge paste integrale sau, ideal paste din hrisca. Paste cu sos de verdeturi Pentru doua portii ai nevoie de 100 de grame de ciocolata, un varf de cutit de sare, 50 de grame de nuci, 50 de grame de zahar brun, 50 de grame de grasime vegetala (sau ulei de cocos sau doua-trei linguri de ulei de nuca), 100 mililitri de lapte de soia (sau lapte obisnuit, ori doua linguri de smantana). Fierbe pastele si cand sunt gata scurge apa. Rumeneste putin nucile si apoi piseaza-le in bucatele marunte. Topeste ciocolata, adauga grasimea, sarea si zaharul si amesteca bine. Adauga laptele si amesteca. Pune nucile macinate si rastoarna totul peste pastele calde si serveste. Decoreaza cu nuci intregi. Simplu si bun.