Friptura de iepure

|Bucatar Maniac |
Friptura de iepure

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase pe care le putem consuma. Ea are un colesterol mult mai mic decat carnea de pui, curcan sau vita, un continut mai mare de proteine si este foarte hranitoare. Este foarte des recomandata in diete speciale, iar noi v-am pregatit o reteta grozava de friptura de iepure gustoasa, usor de facut si foarte sanatoasa.

Ingrediente friptura de iepure:

1 iepure 2,5 kg

200 ml vin alb sec

o crenguta de rozmarin

cateva crengute de oregano

1 catel usturoi

1 morcov

un sfert de radacina de telina

1 ardei rosu

1 pahar de apa

20- 30 ml ulei

sare, piper dupa gust

1 lingura de mustar boabe

Mod de preparare friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu condimentele, morcovul, usturoiul, ardeiul si uleiul si se prajesc foarte putin, cateva minute. Se adauga vinul si apa si se lasa la foc mic cu capac, in cuptor, pentru o ora si 45 de minute, timp in care verificam si mai adaugam apa daca este nevoie.

In ultimelele 10 minute indepartam capacul. O servim imediat. Cu garnitura de legume

Valori nutritionale pentru 100 de g de friptura de iepure: 170 calorii,  21 g proteine, 8 g lipide, 0,4 g carbohidrati.

Pofta buna!

Nu uitati ca, atunci cand nu stiti ce sa faceti cu ingredientele din frigider, noi va ajutam. Apelati la Frigiderul Dietetik!

 

Distribuie articolul pe: